over mij

Over Sandra

Mijn naam is Sandra, ik ben opgegroeid en wonend in Rossum, gelegen tussen de rivieren de Maas en de Waal in de Bommelerwaard. Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in “buiten” en alles wat met de aarde te maken heeft. Zo las ik als kind boeken over vulkanen en was ik erg gebiologeerd door de vijver in de tuin van mijn ouders. Daarnaast was ik altijd aan het tekenen en heb ik veel belangstelling voor kunst.

 

Vanuit deze twee interesses wilde ik het wetenschappelijke met het artistieke kunnen combineren. Zodoende heb ik in Wageningen de opleiding Landschapsarchitectuur gevolgd. Hier ontdekte ik dat de schaal en menselijke maat van tuinen mij meer aanspreekt en dat mijn echte passie ligt bij tuinen en het ontwerpen ervan. Inmiddels heb ik in december 2019 de opleiding Tuinarchitectuur aan de OntwerpAcademie gevolgd en afgerond.

Over Majalis Tuinontwerpen

In juni 2021 heb ik het tuinontwerpbureau Majalis Tuinontwerpen opgericht. Hiermee wil ik mensen laten genieten van hun tuin en tegelijk een bijdrage leveren aan het vergroenen van de leefomgeving en het verrijken van de biodiversiteit. Kortom: ik wil de wereld een stukje groener en mooier maken.

Ik richt me op het vergroenen en verduurzamen van tuinen, zodat mens en natuur in harmonie kunnen leven en genieten.

Dit wil ik bereiken door een tuin te ontwerpen die aansluit op jouw persoonlijke tuinwensen. Hierbij zoek ik naar een passende compositie, vernieuwende vormen en de juiste verhoudingen voor een optimale beleving van jouw tuin. Door middel van passende keuzes met betrekking tot beplanting en materialen wordt de gewenste sfeer gecreëerd. Mijn ontwerpen kenmerken zich door duidelijke vormen gecombineerd met weelderig beplanting. Door de invloeden van de seizoenen verandert de tuin continue. Daarom kies ik gevarieerde beplanting voor een mooie tuin, het hele jaar rond. Bovendien vind ik het belangrijk dat je jarenlang van een tuin kan genieten, daarom hebben de ontwerpen een tijdloze uitstraling. Dit heeft een positief effect op de duurzaamheid van je tuin.

 

 

Daarnaast geloof ik dat elke tuinbezitter het verschil kan maken door te kiezen voor een groene tuin vol leven. Een groene tuin is niet alleen goed voor de mentale gezondheid, maar ook voor de lokale natuur. Zo kan je met een groene tuin een grote impact maken op een duurzamer leven en op de omgeving. Een tuin kan multifunctioneel ingezet worden zoals voor het vergroten van de biodiversiteit, het bieden van verkoeling, het tegengaan van wateroverlast en voor voedsel uit eigen tuin. Daarom kies ik in mijn tuinontwerpen voor beplanting dat leven aan trekt, zoals nectarplanten voor vlinders en bijen, groene afscheidingen voor vogels en struiken voor egels. Daarbij hoeft een groene tuin zeker niet te betekenen dat je hier 24/7 mee bezig moet zijn. Juist een groene tuin is ideaal als je een onderhoudsarmere tuin wenst. Hiermee maak je al een positieve impact op zoveel vlakken.

 

Aan het eind van de streep kan niet alleen jij genieten van je tuin, maar doe je dat samen met al het leven in jouw tuin.